Užice, Srbija

Užice, Srbija, 14.-15.05.2011.

Škola Batorek je član Europskog tamburaškog saveza, asocijacije koja okuplja orkestre iz svih zemalja gdje tambura gravitira u orkestralnom smislu. Kao takva, često participira na festivalima, kojih, Bogu hvala, ima podosta. Prilika je to za upoznavanje naših tamburaša sa članovima brojnih orkestara iz drugih zemalja: Češke, Slovenije, Austrije, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Mnogi naši članovi po prvi puta su imali priliku posjetiti gradove domaćine festivala u svim tim zemljama.

Škola Batorek uvijek se trudi dostojno predstaviti svoj grad i državu, što kvalitetnim programom, što uzornim ponašanjem. Izgleda da nam to dosta dobro polazi za rukom, jer smo pozivani na brojne festivale i po nekoliko puta. Primjer je grad Užice, gdje se Škola prošle godine predstavila prvi puta, pa smo dobili poziv i za ovogodišnji festival. Ekipu koja je krenula iz Osijeka činili su: Ivan Rendulić i Lora Jularić na primama, bračevi su bili Vjekoslav Gregić, Dino Spaić i Luka Dukmenić, čelista je bio Davor Mihaljević, bugarijašica Maja Batorek, a berdaš Božidar Grgić. Vokalna gošća je bila Blanka Došen. Dovezli smo se sa jednim osobnim, vozač Božo, i jednim kombi vozilom, vozač F.Batorek. (Zahvaljujući gospodinu Zdravku Banjanu).

Uz brojne tamburaške sastave iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, nama je pripala čast da nastupimo posljednji, i mislim da smo ispunili očekivanja domaćina kvalitetnim programom. Posebno je briljirala Blanka Došen koju je publika sjajno primila. Naš repertoar je bio:

Valcer cvijeća (P.I.Čajkovski-obrada Z.Mulić)
Ples sa sabljama (A.Hačaturiam-obrada Z.Černjul)
Riabinjuška (ruska trad.-obrada F.Batorek) – vokal Blanka Došen
Kalinka (ruska trad.-obrada F.Batorek) – vokal Blanka Došen.

Smještaj je bio vrlo korektan, u hotelu Zlatibor u samom centru grada, a domaćin se potrudio uljepšati nam boravak u svome gradu nedjeljnim izletom u etno kuću, gdje smo imali prilike uživati u tradicionalnom doručku. Iskrene zahvale umjetničkom direktoru festivala Draganu Ćoliću, te našem domaćinu Nikoli.

© 2017. - 2021. Tamburaška škola Batorek